Ga naar de inhoud

Creatief met groen

  • door

Dit bericht gaat niet over het hebben van groene vingers of het krijgen ervan. Het woord ‘groen’ in de titel slaat op de kleur die vaak in filmpjes gebruikt wordt om weg te filteren en er iets anders voor terug te plaatsen.

Je kunt voor erg weinig geld je eigen greenscreen maken van een groot stuk karton (haal bij de fietsenwinkel) en een tube groene verf. Zorg voor een een stabiele ophang constructie of plaats je nieuwe greenscreen tegen de muur en je plaatst jezelf zo op een onbewoond eiland! Of aan de voet van de Eiffeltoren.

Maar….je kunt ook gewoon aan de slag met groene klei of groen karton. In dit filmpje leg ik uit hoe je met klei en iMovie een leuk effect creëert: een wormhole!

Voor het onderwijs kun je deze techniek ook inzetten. Voor het maken van je eigen instructiefilmpjes of juist voor je leerlingen die aan de slag gaan met het verwerken van de lesstof. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden. Ik kan een training verzorgen zodat docenten zich zeker genoeg voelen om met hun leerlingen aan de slag te gaan. Of ik kan een workshop voor leerlingen organiseren. Heb je interesse? Neem dan contact op.