Waar denk je nu aan? Aan die heerlijke zaterdagavonden waarop je met z’n allen probeerde te achterhalen wie de moord had gepleegd? Een spelletje op z’n tijd, heerlijk toch?
Er is een nieuw spel op de markt: TPACK triplets. Je speelt dit met je collega’s en in plaats van op zoek naar de oplossing van een moord ga je samen op zoek naar een mooie balans tussen vakinhoud, didactiek en technologie.
TPACK The Game is bedacht en ontwikkeld door Mishra en Koehler die in 2006 het PCK model van Shulman hebben uitgebreid tot het huidige TPACK model.
Michel van Ast en Patricia van Slobbe van kleppendicht.nl (en het gelijknamige boek) hebben het idee voor dat spel gebruikt als inspiratie voor TPACK Triplets. In samenwerking met Theo van den Bogaart van de Hogeschool Utrecht en Marc de Graaf van de Hogeschool Rotterdam zijn de spelregels ontwikkeld en zelfs ook een speciale wiskunde editie.
Het spelen van dit spel samen met je collega’s kan een goede start zijn om eens op een andere manier naar de inhoud van je lessen te kijken. daarnaast kan het spelen ook voor de nodige hilariteit zorgen. Probeer maar eens serieus te blijven als iemand voorstelt om het thema sexualiteit (inhoud) in een onderwijsleergesprek (didactiek) met behulp van Virtual Reality of Augmented Reality (technologie) om te zetten in een les plan!
Je kunt het spel gratis downloaden op de website kleppendicht.nl hier vind je ook meer informatie over het spel in combinatie met een workshop. Ik mag 2 setjes t.w.v. €19,90 weggeven! Wil je kans maken?
Gebruik het contactformulier om jouw meest fantastische TPACK triplet door te geven. Welke vakinhoud, met welke didactiek en welke technologie komen samen het beste tot zijn recht?
De winnaars hebben gewonnen omdat ze een mooi idee hebben gedeeld!
Judith heeft bijvoorbeeld spreekvaardigheid Frans met behulp van de camera en Showbie/iTunesU uitgevoerd in de klas en was zeer te spreken over deze succeservaring met activerende digitale didactiek!
Carla zou met behulp van stopmotion het mitose proces nabootsen! Eerst chromosomen uitknippen, vervolgens het proces uitvoeren en telkens een foto maken waardoor er uiteindelijk een mooi stopmotion filmpje ontstaat!
Ik wens Carla en Judith veel plezier met hun TPACK-triplets!