Ga naar de inhoud

Het doel van de tool: Classroomscreen

  • door

In mijn lessen is er veel ruimte voor zelfstandig werken. In het begin van het schooljaar oefen ik hier veel mee. Korte periodes van zelfstandig werken met strikte afspraken: wel overleggen of juist in stilte werken aan een opdracht. Ben ik beschikbaar voor vragen of juist niet. Wat kun je doen als je klaar bent? Voorheen opende ik een word-bestand en projecteerde dat op het scherm. Sinds kort maak ik met veel plezier gebruik van Classroomscreen.

Op het scherm kan ik een timer zetten, of de tijd terug laten lopen, ik geef aan welke werkvormen gebruikt mogen worden en wat je kunt doen als je klaar bent.

De website biedt veel mogelijkheden en aangezien dit een Nederlandse ontwikkeling is kun je ook makkelijk je feedback doorgeven.