Ga naar de inhoud

Het doel van de tool: ExitTicket.nl

  • door

Via LinkedIn of Twitter kom ik af en toe nieuwe toepassingen tegen die ik graag eens uitprobeer in de les met mijn klassen. Zo maakte ik vorige week kennis met ExitTicket.nl. De moeite van het proberen waard.

De site is eenvoudig en daarom erg toegankelijk. Je kunt 5 vragen aan je leerlingen stellen. Een simpele ja/nee vraag of een vraag waar een open antwoord op mogelijk is. Het stellen van de juiste vragen is misschien best lastig maar er worden wat voorbeelden gegeven die je ook gewoon kunt gebruiken.

Eenmaal een ExitTicket gemaakt, dan zet je die ook zomaar in een andere klas in. Dit gaat allemaal erg makkelijk, de moeilijkheid zit hem natuurlijk in het vervolg: wat ga je doen met de antwoorden op de vragen?

ExitTicket heeft geen fancy dashboard waardoor je in een oogopslag ziet hoe je leerlingen ervoor staan maar dat vind ik juist wel fijn. De kracht van ExitTicket zit hem in de eenvoud! Gratis te gebruiken maar er is ook en pro-versie die nog volop in ontwikkeling is. Wie weet wat de toekomst nog brengt!

Zelf aan de slag? Bekijk de site en dit filmpje met uitleg.