Ga naar de inhoud

Het doel van de tool: LessonUp

  • door

Er zijn veel verschillende manieren om instructie te geven in de klas. Je kunt kiezen voor krijtbord met krijt, whiteboard met stift of gewoon een voordracht zonder visuele ondersteuning.

Ik heb gemerkt dat visuele ondersteuning toch wel helpend is voor mijn leerlingen. Een kaart van Nederland teken ik niet ‘zo maar even uit de losse pols’ dus ik ben blij met alle afbeelding die er te vinden zijn op internet.

Het bewaren van een online afbeelding is ook een dikke vette +. Het is natuurlijk wel fijn als je deze afbeeldingen dan ook kunt projecteren met behulp van een beamer, digibord of met AppleTV.

Op mijn school zijn verschillende lokalen uitgerust met een AppleTV, ik kan het scherm van mijn iPad op het beeld tonen en ben ook nog mobiel in het lokaal: ik hoe mijn rug niet te keren naar de klas.

Een van de tools waar ik graag gebruik van maak is LessonUp. Hier kan ik makkelijk mijn gemaakte lessen opslaan voor een volgende les. Ik kan mijn materiaal delen met collega’s binnen én buiten de school.

Ik kan mijn visuele ondersteuning ook nog voorzien van interactieve elementen om de betrokkenheid van de leerlingen te vergroten.

De tool is gratis in gebruik (al is er ook een betaalde versie voor individuele docenten én een schoollicentie) en heeft veel mogelijkheden.

Materiaal dat gemaakt is door collega’s kan gewoon gebruikt worden dus je hoeft niet alles zelf te maken!

Neem een kijkje! Het is echt de moeite waard!