Ga naar de inhoud

Ik ga op reis en ik neem mee….

  • door

Soms ontvang je post waarvan je de inhoud niet helemaal kunt plaatsen. Post waarvan je denkt: dit is niet echt, het kan niets anders dan fake news zijn. Zo ontving ik een mail van de Amerikaanse ambassade met een uitnodiging voor een 2 weekse studiereis naar Amerika met als onderwerp Digitale and Media Literacy Education. Of ik moest nadenken of ik in zou gaan op die uitnodiging? Zeker niet…..maar er moesten natuurlijk wel wat andere zaken geregeld worden. Ik kan niet zomaar 2 weken weg van school.

De uitnodiging gold niet alleen voor mij maar voor een reisgezelschap van 13 personen. Allemaal op de een of andere manier betrokken bij het onderwijs in het algemeen en digitale geletterdheid in het bijzonder. De reis zal meerdere doelen hebben: wij krijgen meer zicht op de verschillen en overeenkomsten tussen het Amerikaanse en Nederlandse onderwijssysteem met de nadruk op digitale geletterdheid, we krijgen meer zicht op het curriculum en hoe dat is vormgegeven in de verschillende staten, er is ruimte om samenwerkingen op te bouwen met collega’s in Amerika en binnen de groep.

Behalve een open houding, heel veel stroopwafels, kennis over digitale geletterdheid in het Nederlandse onderwijs neem ik ook nog heel wat vragen mee. Vragen van leerlingen en vragen uit mijn netwerk. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit een mooie ervaring gaat worden.