Ga naar de inhoud

Van informatica, via mediawijsheid naar DiVa

  • door

Als er een call for papers is dan schrijf ik graag in om mijn verhaal te kunnen vertellen. Deze keer was dit voor de IPON en ging het verhaal over de ontwikkeling van ons vak Digitale Vaardigheden.

We vinden het belangrijk dat leerlingen leren over en met technologie. Door de verschillende devices en de ontwikkelingen in de verschillende vakken is meer en meer duidelijk geworden wat wij als school willen dat onze leerlingen moeten kunnen. Op basis van het SLO model Digitale Geletterdheid hebben wij een programma samengesteld en dat hebben we met vallen en opstaan geïmplementeerd.

Ik heb nu meer zicht op wat leerlingen kunnen en hoe we ze verder kunnen helpen om beter te worden op het gebied van digitale geletterdheid. Samen met collega’s heb ik gekeken naar de mogelijkheden binnen hun vakken: wat hebben de leerlingen nodig om dit vak op een goede manier te kunnen volgen. Op welke manier kunnen we in de verschillende vakken bewust aandacht geven aan informatievaardigheden of ICT basisvaardigheden. Door met de schoolleiding in gesprek te zijn heb ik een helder beeld voor ogen wat nodig is om stappen te zetten.

Graag deel ik mijn kennis. Neem contact op via dit formulier zodat we een afspraak kunnen maken om Digitale Geletterdheid een plaats te geven binnen jullie school organisatie.