Ga naar de inhoud

Wijze lessen

  • door

Hoe maak je effectieve lessen? Lees dit boek en je kunt er meteen mee aan de slag! Niet door het boek te gebruiken als een afvinklijst tijdens het voorbereiden van je lessen. Gebruik het als een ondersteuning en een inspiratiebron. Vul je gereedschapskist!

“De kunst van het leraar zijn, is het hebben van een goed gevulde gereedschapskist aan werkvormen die je kunt gebruiken in jouw eigen onderwijscontext zodat het werkt voor jouw leerlingen.”

De 12 bouwstenen lezen makkelijk weg, de toon is fijn en de voorbeelden zijn helder. De sectie: ‘Recht uit de klas’ laat voorbeelden zien van docenten die er daadwerkelijk in de klas mee aan de slag zijn. Deze voorbeelden hielpen me om te kijken naar mijn eigen docent activiteiten in de klas. Ik merkte dat ik regelmatig bedacht: goh, hoe zou dit er in de onderbouw van het VMBO uit zien? Ik ga het ervaren want ik ga natuurlijk met de bouwstenen aan de slag.

De linkjes uit de sectie: ‘Nieuwsgierig naar meer’ helpen me om meer inzicht te krijgen in achtergronden en toepasbaarheid. Je kunt deze informatie ook vinden op de website wijzelessen.nu download daar ook je gratis digitale versie of bestel hier je ‘echte’ boek. Want jij gaat hier toch zeker ook mee aan de slag?